Indisk Kyckling
En god kycklinggryta med en touch av Indien.

Het kycklingsallad
En fräsch sallad med lite sting!

Grönt Ris
En enkel smakförhöjning av riset!

Högrev med champinjoner
Den här grytan inspirerades jag till efter en middag hos vänner från Sierra Leone.

Högrev Gumbo
Högrev är utmärkt för grytor. Den här grytan är afrikansk - cajunsk. Okra utgör basen i gumbo, så här är högrev gumbo.

Fried Chicken
Friterat och inte smalmat precis, men någon gång då och då kan man unna sig dessa…

Köttfärssås
Barnens favorit! Sägs det, men en riktig köttfärssås lagad med omsorg överträffar det mesta.

Köttfärsrulle
En köttfärslimpa utöver det vanliga! Lite jazzig med proscuitto, mozzarella och rödvinssås. Såg ett liknande italienskt recept en gång med tunna skivor av fransyska i stället för köttfärs.…

Filé Bali
Den här rätten ska vara kryddstark! Sambalen ska kännas, medan crème fraiche / kokosmjölk och bananer svalkar.

Friterade bananer
Friterade bananer är kanske något vi främst förknippar med billiga kinaresturanger, men de är utmärkta på det indonesiska bordet.

Chili con carne
En chili där bacon ger en extra fyllig smak.

Citronkyckling
Vill man steka eller grilla kyckling och få mört kött, ja då är det citron och citronsaft som gäller. 

Chili Chicken
En mustig chili på kyckling som gjorts med inspiration från cajun-köket.

Couscous
En couscous med provencalsk touch!

Chilisås
Varför köpa chilisås när det är så lätt att göra?

Chilifärs
En lite annorlunda och mustig köttfärslimpa.

Gul Curry
Kryddblandning.

Cajun Spice Mix
Kryddblandning.

Bami Goreng
Bami är en av mina verkliga favoriter från tiden då jag bodde i Holland. Den mår bäst av göras i god tid, gärna en dag före.

Chiligryta
Det här är en mexikansk variant på gryta med högrev. Gott, varmt och hett om hösten.