Kycklingpaj
En god kombination av kyckling, bacon och palsternacka för en matig paj.

Korvgryta
Inte lätt att äta falukorv! Men den här grytan är faktiskt god mot hösten till.

Goda Köttbullar
När man gör köttbullar på det här turkinspirerade sättet, förstår man att kåldolmar faktiskt har sitt ursprung i Turkiet! Smaken på köttbullar i den här tomatsåsen med mangold påminner…

Inbakad Fläskfilé
Ibland vill man festa till det lite med inbakad fläskfilé och kanske en god rödvinssås till.

Kreolsk Fisk
Det kreolska köket är vidlyftigt och lite barockt. Kryddstarkt, mustigt och ofta väldigt fett. Men fettet går att reducera och kvar finns ... smakerna.

Indisk Kyckling
En god kycklinggryta med en touch av Indien.

Het kycklingsallad
En fräsch sallad med lite sting!

Grönt Ris
En enkel smakförhöjning av riset!

Högrev med champinjoner
Den här grytan inspirerades jag till efter en middag hos vänner från Sierra Leone.

Högrev Gumbo
Högrev är utmärkt för grytor. Den här grytan är afrikansk - cajunsk. Okra utgör basen i gumbo, så här är högrev gumbo.

Fried Chicken
Friterat och inte smalmat precis, men någon gång då och då kan man unna sig dessa…

Köttfärssås
Barnens favorit! Sägs det, men en riktig köttfärssås lagad med omsorg överträffar det mesta.

Köttfärsrulle
En köttfärslimpa utöver det vanliga! Lite jazzig med proscuitto, mozzarella och rödvinssås. Såg ett liknande italienskt recept en gång med tunna skivor av fransyska i stället för köttfärs.…

Filé Bali
Den här rätten ska vara kryddstark! Sambalen ska kännas, medan crème fraiche / kokosmjölk och bananer svalkar.

Friterade bananer
Friterade bananer är kanske något vi främst förknippar med billiga kinaresturanger, men de är utmärkta på det indonesiska bordet.

Chili con carne
En chili där bacon ger en extra fyllig smak.

Citronkyckling
Vill man steka eller grilla kyckling och få mört kött, ja då är det citron och citronsaft som gäller. 

Chili Chicken
En mustig chili på kyckling som gjorts med inspiration från cajun-köket.

Couscous
En couscous med provencalsk touch!

Chilisås
Varför köpa chilisås när det är så lätt att göra?